logo.jpg - 2339 Bytes ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

 • Την ανεξιθρησκία ως φανέρωση, ενσάρκωση της πραγματικής δημοκρατίας
 • Να μπορεί να βιώσει ο κάθε πολίτης την θρησκευτική ελευθερία.
 • Τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους
 • Να σταματήσει ο ρατσισμός της Ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας
 • Θέλουμε να υψώσουμε μια φωνή αντιλόγου
 • Θέλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας, χρειαζόμαστε ανθρώπους, "τεχνολογία-μέσα" και κυρίως μυαλά που σκέφτονται, καρδιές που πάλλονται, ψυχές που αναζητούν και φωνές που έχουν να πουν. Αν έχεις να πεις κάτι, μη διστάζεις επικοινώνησε μαζί μας. Θα χαρούμε όχι μόνο να υψώσεις τη φωνή σου μαζί μας, αλλά και να επιχειρηματολογήσεις εναντίον μας. Εκφράσου, στήριξε τη θέση σου κι έλα μαζί μας. Ποιος ξέρει, ίσως να χρειαστεί και να σηκωθείς και από την πολυθρόνα σου !
 • Αναζητούμε ενήλικες ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες, όχι αναγκαστικά με τα ίδια πιστεύω, που θα ενώσουν την φωνή τους μαζί μας.
 • Το Ευρωπαικό παράδειγμα. Δεν θέλουμε να καταντήσουμε αδιάφοροι, ούτε άθεοι, όπως προστάζει ο δυτικοευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Ούτε θέλουμε να λατρέψουμε τον super Εαυτό μας (θεό μας), ούτε να υποταχθούμε στην ύλη (χρήμα, αγαθά κ.λ.π.) Παρ' όλα αυτά όμως η ίδια αυτή αρνητική διάσταση, που ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς στις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες, προστατεύει με ισχύοντες νόμους τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαφυλάσσει τις θρησκευτικές μειονότητες, απορροφά μέσα της τον "διαφορετικό" πολίτη και δεν αντιμετωπίζει με καχυποψία, διώξεις ή ακόμα και διαπόμπευση.
 • Να σταματήσουν το μάθημα των θρησκευτικών να διδάσκεται στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια. Προτείνουμε να γίνει μάθημα επιλογής στα λύκεια, που ο έφηβος έχει προλάβει να αναπτύξει θρησκευτική συνείδηση και μπορεί να αποφασίσει με την ελευθερία της βούλησής του. Η εκκλησία, από μέρους της -εφόσον θέλει και μπορεί -μπορεί να ιδρύσει αναπτύξει τα θρησκευτικά σχολεία, όπως ισχύει και στο εξωτερικό (βλέπε π.χ ρωμαιοκαθολικά σχολεία, κολέγια κ.λ.π.).
 • Πόσοι ξέρουν ότι ένας μη ορθόδοξος εκπαιδευτικός δεν μπορεί να διοριστεί και να διδάσκει σε ελληνικά σχολεία ; Μην περιμένετε βέβαια να το μάθετε από το δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Η Ελλάδα ήδη έχει εις βάρος της έντεκα (11) καταδικαστικές αποφάσεις για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Στασβούργο).
 • Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η πολυπολιτισμικότητα και πολυθρησκευτικότητα είναι δεδομένη πλέον στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έπαψε εδώ και καιρό να είναι εθνικά και θρησκευτικά ομοιογενής, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζονται οι "προστάτες" της ορθοδοξίας. Ας πάψει λοιπόν ο Έλληνας να φοβάται ότι θα "χάσει" τη θρησκεία του αν κάποιος άλλος δίπλα του πιστεύει σε άλλο δόγμα ή σε άλλη θρησκεία. Πόσες μάνες υπερπροστατευτικά "τραβολογούν" βάναυσα τα παιδί τους από το φίλο τους, αν ανακαλύψουν ότι είναι π.χ. Μάρτυρες του Ιεχωβά ; Ο Έλληνας πρέπει πρώτα να μάθει και μετέπειτα έμμεσα να εκπαιδευθεί. Μόλις μάθει, έστω και εγκυκλοπαιδικά και επιφανειακά για τη θρησκεία του δίπλα του θα συμβιώσει αρμονικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου.
 • Πόσοι ξέρουν την αντίδραση "μερικών" στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν μουσουλμάνοι φοιτητές ζήτησαν να τους παραχωρηθεί αίθουσα προσευχής ; Σε ποιο μεγάλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης δεν λειτουργεί αίθουσα προσευχής για αλλόθρησκους φοιτητές ;
 • Η Αθήνα, πρωτεύουσα κράτους, πόλη των 5 εκατομμυρίων και ακόμα δεν έχει Τέμενος. Έπρεπε να μας το επιβάλλει η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων για να ανάψει το πράσινο φως και να κατασκευαστεί Τέμενος στην Παιανία ; Με θύελλα αντιδράσεων, που ακόμα δεν έχει κοπάσει.
 • Η Θεσσαλονίκη, κάποτε είχε 36 συναγωγές, μιας και οι Εβραίοι που ήρθαν από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη, έχουν συνδέσει την ιστορία τους με την ιστορία αυτής της πόλης, για σχεδόν τριακόσια χρόνια τώρα.
 • 3.000 καθολικοί (σύμφωνα με τα μητρώα της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος) στοιβάζονται σε 3 καθολικές εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο και 1.500 Αρμένιοι που λατρεύουν το Θεό τους σε ένα ναό. Έχει μετρήσει κανείς τους χιλιάδες μετανάστες, (κυρίως μουσουλμάνους) που έχουν εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην Ελλάδα, τι θρήσκευμα έχουν και που λατρεύουν το Θεό τους; ή μήπως δεν μας νοιάζει γι' αυτούς. Ξέρει κανείς πόσοι χιλιάδες βουδιστές υπάρχουν μόνιμα εγκαταστημένοι στην Ελλάδα ;
 • Ρώτησε κανείς τι τράβηξαν από την ίδια την πολιτεία, αλλά και τους συμπολίτες τους, όσοι προσπάθησαν να ιδρύσουν κέντρα σύναξης ή ακόμα και αλλόθρησκους ναούς στην περιφέρεια ; Έχετε δει ορθόδοξους ιερείς να μαίνονται κατά παντός και να ρίχνουν κατάρες αριστερά και δεξιά ; Έχετε δει -ειδικά στην περιφέρεια- (βλ. τελευταίο συμβάν στο Δήμο Κασσανδρίας Χαλκιδικής και την προσπάθεια για οικοδόμηση μη ορθόδοξου ναού και χώρου σύναξης Χριστιανών) πετροβολισμούς, λαοσυνάξεις φανατικών θρησκόληπτων κακομοιριασμένων μαυροντυμένων γριών με ανορθόγραφα πανό ενάντια σε αλλόθρησκους ή οπαδούς άλλων δογμάτων ; Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα του 2000, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Η πρώτη προσπάθεια για να αλλάξει ξεκινάει από τον καθένα από εμάς που σκέφτεται ! Τον καθένα από εμάς που δεν αισθάνεται ότι αυτή η χώρα αντιμετωπίζει τη θρησκεία και τους πιστούς όπως η μουσουλμανική "δημοκρατία" του Ιράν . . .
 • Πόσα βιβλία θα καούν και φέτος στην πυρά και πόσοι συγγραφείς θα προκηρυχθούν ως αντίθρησκοι, σατανάδες και τόσα άλλα τριτοκοσμικά ; Πόσα λεπτά live prime time στα δελτία θα ειδήσεων θα αναλωθούν από "παντογνώστες" ρεπόρτερς, που (αδυνατούν ;) να δουν την αλήθεια και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση πιο βαθιά και με σοβαρότητα ; Στο Ιράν τους καταδικάζουν σε θάνατο και τους κυνηγούν σ' όλο τον κόσμο για να τους εκτελέσουν, (βλ. βιβλίο "Σατανικοί Στίχοι") στην Ελλάδα τους κάνουν διάσημους και πολυεκατομμυριούχους από τη "αρνητική" διαφήμιση


Επικοινωνήστε μαζί μας:


1766